DUTCHWEEK SAALBACH

20 t/m 24 maart 2019

SKI GEBIED / SAALBACH-HINTERGLEMM

De drie losse skigebieden van Saalbach, Hinterglemm en Leogang zijn sinds enkele jaren met elkaar verbonden en vormen, met 200 kilometer aan perfect geprepareerde pistes, een prachtige wintersportbestemming. Skicircus Saalbach-Hinterglemm  is een van de gezelligste en best op elkaar aangesloten skigebieden in Oostenrijk. De 55 supersnelle en moderne liften zorgen ervoor dat er nauwelijks wachtrijen zijn en ieder niveau wintersporter kan zich in dit gebied perfect vermaken. Daarbij is de après-ski sfeer van aparte klasse en internationaal bekend.

Het gebied behoort tot de vijf grootste skigebieden van Oostenrijk en heeft veel variatie in mogelijkheden. Beginners kunnen zich uitleven op de brede pistes van o.a. de Kohlmaiskopf, Bernkogel of Reiterkogel. Deze attractieve pistes zijn lekker breed en gezinsvriendelijk. De echte cracks mogen de steile afdaling van de 2.020 meter hoge Schattberg en het WK traject van de 1984 meter hoge Zwölfer zeker niet overslaan. Ook voor snowboarders en freestylers is het genieten. Buiten funparks en halfpipes zijn er zelfs speciale snowboardpistes. Van de drie snowparks is er één geopend tot laat in de avond zodat je zelfs na zonsondergang nog lekker je gang kunt gaan.

De naam “Skicircus” heeft het gebied niet alleen te danken aan de uitstekende pistes en vele activiteiten, maar met name de après-ski is van een totaal ander kaliber. Het feest begint al in de middag in een van de vele houten berghutjes of restaurants, waar je bij de knusse houtkacheltjes gezellig kunt samenkomen. De dorpjes Saalbach en Hinterglemm zijn in alle omstreken erg berucht om de bruisende après-ski cultuur en zijn ook onder Nederlanders erg populair. “Lange pistes en korte nachten”, is dan ook een veelgebruikte slogan voor Saalbach-Hinterglemm.

ENKELE SAALBACH-HINTERGLEMM FEITEN OP EEN RIJTJE

Hoogte: 800 – 2.100 meter. Veel sneeuwkanonnen
Skipas: voor het hele Skicircus
Pistes: 200 km: 90 km Blauw, 95 km Rood, 15 km Zwart
Snowboard: 2 halfpipes en 2 funparks
Langlaufen: 10 km aan loipes in dal, 2km op 1.400m
Liften: 55: 18 stoeltjes, 22 sleep, 15 cabines/gondels
Andere wintersporten: o.a. snowrafting, schaatsen, sledepisten
DIT WIL JE TOCH NIET MISSEN?

Boek bij Summit Travel, Wens Business Events, Matz Travel, SunWeb en Bizz Travel je reis naar Dutchweek Saalbach en zorg dat je toegang krijgt tot alle feesten tijdens het event!