DUTCHWEEK VAL THORENS

27 april t/m 04 mei 2019

DUTCHWEEK VAL THORENS

Wie kent het tegenwoordig niet?! Dutchweek Val Thorens is een begrip! Knallende feesten op de piste in een van de mooiste wintersportgebieden van Frankrijk. Dutchweek Val Thorens vindt plaats van 27 april t/m 04 mei 2019. Wil je dit spektakel niet missen? Boek dan snel!

“Vier de meivakantie samen met duizenden andere Nederlanders in de sneeuw! Goede sneeuw, heerlijke voorjaarszon, volle terassen, de beste DJ’s en vette feesten!”

Let op! Wij organiseren niet het event Dutchweek Val Thorens, maar bieden alleen accommodaties aan voor tijdens dit event via onze reispartners Summit Travel, Sunweb of Bizztravel. De volgende events organiseren wij wel:

VAL THORENS

Het autovrije Val Thorens is één van de meest populaire bestemmingen in de Franse Alpen, zeker bij de Hollanders. Het is het hoogste skidorp van Europa. Erg sneeuwzeker door de ligging op 2300 m: je kunt hier de ski’s onderbinden van december t/m mei. Vrijwel alle accommodaties liggen in de buurt van de pistes, zodat je in zeer korte tijd het gebied van Les Trois Vallées (600 km pistes!) in kunt komen.

Een andere belangrijke aanleiding voor de populariteit is uiteraard de aanwezigheid van enorm veel fraaie après-ski mogelijkheden. Zowel direct aan de piste als in het centrum vindt je veel gezellige terrassen, barretjes, restaurants en discotheken, zoals Le Monde, Malaysia, the Underground en vele andere gelegenheden. Het kan aardig bruisen daar in Val Thorens! Je kunt ook kiezen voor wat rustiger vermaak in het sportcentrum (met o.a. zwembad, sauna, tennis en squash), het overdekte winkelcentrum of in de bioscoop.

DIT WIL JE TOCH NIET MISSEN?

Boek bij Summit Travel je reis naar Val Thorens! Koop zelf je festivaltickets bij Dutchweek The Festival.

VAL THORENS: HET SKIGEBIED

Les Trois Vallées is ontegenzeglijk het bekendste skigebied van Frankrijk. Meerdere dorpen maken deel uit van dit spectaculaire skidomein. Van ‘links naar rechts’ onderscheiden we het mondaine Courchevel, het kleinere La Tania, het chique Méribel en Méribel-Mottaret, het kleinschalige knusse Saint Martin de Belleville, het levendige Les Menuires en natuurlijk the top of the bill het bruisende Val Thorens.

Les Trois Vallées biedt alles wat een skihart begeert. Ruim 600 km enorm gevarieerde afdalingen, meer dan 200 liften en dankzij de hoge ligging geniet je tegelijkertijd van de beste sneeuw die er is. Deze bijzondere omstandigheden leveren uiteraard ook volop off-piste mogelijkheden op. In Les Trois Vallées is alles wat de wintersporter zoekt. Dat geldt ook voor de sfeer en het karakter van de dorpen.

Val Thorens bevind zich in het skigebied Les Trois Vallées. Dit zeer uitgebreide skigebied heeft 600 km pisten en 132 km loipen en is verspreid over 3 valleien. Elke vallei heeft zijn eigen identiteit en is goed bereikbaar met de auto. De pistes liggen tussen 1.300 en 3.200 meter en worden ontsloten door 189 liften.

310 km makkelijke, 217 km middelzware & 73 km moeilijke pistes
Voor snowboarders: 8 halfpipes, 2 quarterpipes, 5 funparks & 4 boardercrosses
81 sleepliften
68 stoeltjesliften
68 stoeltjesliften
6 kabelbanen
34 gondelliften
Geen skitrein
DIT WIL JE TOCH NIET MISSEN?

Boek bij Summit Travel, Sunweb of Bizztravel je reis naar Val Thorens!